بنایی ساختمان تهران

۱۴ بازديد

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از ساختمان بنایی داشته باشیم، می‌توان گفت که ساختمان بنایی ساختمانی است که در ساخت اسکلت آن از آجر، بلوک سیمانی و یا سنگ استفاده شده، به طوری که بارهای قائم و بارهای جانبی توسط دیوارهای با مصالح بنایی تحمل می‌شوند.

ساختمان های بنایی مسلح

این ساختمان‌ها با استفاده از آجر، سنگ، بلوک سیمانی یا ترکیبی از آنها ساخته شده و همچنین توسط میلگردهای فولادی تقویت می‌شوند،کار بنایی در تهران بازار بسیار داغی دارد، زیرا ساخت و ساز در تهران بسیار زیاد است.

مزایای ساختمان مصالح بنایی

به طور کلی از مزایای استفاده از مصالح بنایی در ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

فراوانی مصالح و عدم نیاز به نیروی انسانی با تخصص بالا برای ساخت

دوام خوب مصالح طی سالیان طولانی

سهولت اجرا و سرعت بالای ساخت

هزینه تولید، حمل و نقل و نگه داری پایین

نما و ظاهر زیبا

نیاز به هزینه های اضافی برای حفاظت در برابر آتش سوزی، عایق های حرارتی و صوتی ندارند.

دوام و بقای ساختمان های مصالح بنایی چنانچه مشاهده گردیده مناسب بوده و از مزایای این نوع ساختمان ها به شمار می رود.

تاریخچه سازه های مصالح بنایی

چنانچه مصالح بنایی را سنگ، خشت، آجر و بلوک و احیانا به همراه چسباننده هایی مانند گچ و خاک، ساروج؛ ماسه و سیمان بدانیم سابقه احداث ساختمان های مصالح بنایی را می توان همزمان با اسکان بشر در یک مکان ثابت دانست. نمونه هایی برجسته از سازه های مصالح بنایی تاریخی هرم cheops در مصر با ارتفاع 145 متر، فانوس دریایی Alexandria در دریای مدیترانه با ارتفاع 168 متر، مسجد امام و مسجد شیخ لطف الله و پل خواجو در اصفهان می باشند.

شرح وظایف بنا

  1.  اصولا یک بنا می بایستی لباس های ایمنی و مناسب با محیط کار را بپوشد تا ایمنی او تامین شود.
  2. هنگام توصیف وظایف بنا باید توجه داشت که یک بنا موظف است برای برش سنگ و یا ساختن انواع ملات ها، مانند ملات ماسه - سیمان به محیط و فضای باز برود. این موضوع دارای اهمیتی خاص می باشد چون با سلامت بنا و سایر افراد در ارتباط است.
  3.   یک بنا برای قرار گرفتن در معرض وسایل و ابزار های خطر ساز  باید شهامت کافی داشته باشد احساس اضطراب و دغدغه های طولانی مناسب شغل بنایی نیست.
  4.  هنگام درک وظایف بنا باید بدانیم که بنا می بایستی هر روز پس از پایان یافتن کارش، محیط کاری را که به وسیله ی مواد و مصالح خطرناک تغییر شکل داده تا حدی که امکان دارد پاکیزه کند . این کار جهت محافظت از سلامتی دیگران می باشد.
  5. در شرح وظایف بنا باید خاطر نشان کرد که هر بنا باید توانایی انجام کار در محیط هایی با دمای پایین و بالا را داشته باشد. به  جهت اینکه بنایی یک ساختمان ممکن است در اواسط تابستان و در دمایی بالا یا اینکه در فصل زمستان و دمایی پایین انجام شود. به هر ترتیب توانایی بدنی مناسب یکی از ملزومات این شغل است و در هر شرایط آب و هوایی، بنا باید بتواند به قول خود در مورد زمان انجام کار یا تحویل آن عمل کند

احداث آن در زمین های ناپایدار یا در معرض سیل مجاز نمی باشد.

به حداکثر یک طبقه ساختمان ( البته بدون احتساب زیر زمین ، یعنی میتواند علاوه بر ی طبقه یک طبقه زیر زمین هم داشته باشد) محدود می شود.

حد اکثر ارتفاع طبقات به 8 برابر ضخامت دیوار باربر یا 3.5 متر ،‌ هر کدام که کوچکتر است محدود می گردد.

بلوک بتنی

بلوک‌های بتن سرباره (بلوک‌های سرباره یا BREEZEBLOCKS)، بتن معمولی (بلوک‌های بتنی) یا بلوک‌های توخالی به‌طور کلی به عنوان واحدهای بنایی بتنی (CMUS)(واحدهای بنایی بتنی) شناخته می‌شوند. آنها معمولاً از آجرهای معمولی بسیار بزرگتر هستند و در دیواری با ابعاد معلوم سریع‌تر قرار داده می‌شوند. بعلاوه، بلوک‌های بتنی و سرباره‌ای به‌طور معمول میزان جذب آب کمتری نسبت به آجر دارند. آن‌ها اغلب به‌عنوان هستهٔ سازه‌ای برای آجرنما بنایی استفاده می‌شوند، یا به تنهایی برای دیوار کارخانه‌ها، گاراژها و دیگر ساختمان‌های صنعتی که چنین ظاهری قابل قبول و مطلوب باشد، استفاده می‌شود. غالباً روی چنین بلوک‌هایی از سطح اندود نمادار بعنوان تزئینات استفاده می‌کنند. به همین منظور گاهی اوقات، روی سطح از اندود سیمان، حاوی فیبرهای سنتزیک برای مسلح کردن که می‌تواند مقاومت بیشتری به دیوار بلوکی ببخشد، استفاده می‌شود. سطح سیمانی اغلب از قبل رنگ‌دار بوده و می‌تواند روکش‌شده یا رنگ‌شده باشد که در نهایت منجر به تشکیل سطحی مانند اندود نمادار می‌شود. مهم‌ترین مزیت سازه‌ای اولیه بلوک‌های بتنی در مقایسه با آجرهای پایه رسی کوچک‌تر این است که حفره‌های بلوک دیوار بنایی بتنی را می‌توان با بتن، با میلگرد یا بدون میلگرد فولادی مسلح، پُرکرد. به‌طور کلی حفره‌هایی مشخصاً برای پرکردن و مسلح‌کردن، به خصوص در گوشه‌ها، انتهای دیوار و بازشوها طراحی شده‌اند درحالی‌که دیگر حفره‌ها خالی باقی می‌مانند. این فرایند که باعث افزایش مقاومت و استحکام دیوار می‌شود از نظر اقتصادی به‌صرفه‌تر از پرکردن و مسلح کردن کل حفره‌هاست. معمولاً در سازهایی که از واحدهای بنایی بتنی ساخته شده‌اند، بلوک‌های ردیف بالایی دیوار با بتن و آرماتور فولادی به یک‌دیگر متصل شده‌اند و یک کلاف افقی را تشکیل می‌دهند. اغلب آیین‌نامه ساختمانی مدرن برای کلاف‌های افقی کنترل‌هایی در نظر می‌گیرند. نوع دیگر از آرماتور فولادی، مربوط به مسلح کردن با آرماتور به فرم نردبانی را می‌توان در اتصالات ملات افقی در دیوارهای بلوک بتنی قرار داد. به‌طور کلی قراردادن آرماتور فولادی در دیوارهای بنایی بتنی منجر به مقاومت کششی و جانبی بیشتری نسبت به دیوارهای غیرمسلح می‌شود. بنایی معمارانه، تکمیل بلوک‌های بنایی بتنی استاندارد است که از نظر زیباشناسی در ردیف واحدهای بنایی بتنی قرار می‌گیرد. واحد بنایی بتنی را می‌توان با انواع مختلفی از ظواهر سطوح تولید کرد. آنها می‌توانند در طی فرایند تولید رنگ شوند یا بعد از نصب، روکش یا رنگ‌آمیزی شوند. آنها می‌توانند در بخشی از فرایند تولید شکسته شود تا سطح زبر بلوک‌ها ظاهری از سنگ طبیعی را نمایش‌دهد، مانند سنگ قهوه‌ای. واحدهای بنایی بتنی ممکن است شیاردار، آجدار، ماسه‌پاشی شده، صیقلی، خط‌دار (دندانه‌ای یا برس زده)، حاوی مصالح سنگی تزئینی باشند یا در طی فرایند عمل‌آوری به صورت کنترل شده افت کنند، یا شامل چندین نوع از این تکنیک‌ها در حین ساخت‌شان باشند تا ظاهری تزئینی را ارائه بدهند. واحدهای بنایی بتنی لعاب‌دار، بوسیله یک نمای رنگی ثابت (معمولاً از رزین‌های پلی‌استر، ماسه سیلیس و مواد شیمیایی مختلف دیگر تشکیل شده‌است) که به واحد بنایی بتنی می‌چسبند، ساخته می‌شود یک سطح صاف غیرقابل نفوذ ارائه می‌دهند. بلوک شیشه‌ای یا آجر شیشه‌ای بلوک‌هایی هستند که از شیشه ساخته شده تا دید نیمه‌شفاف تا شفافی از داخل بلوک‌ها ایجاد کنند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.