هنگامی که موادی مانند سولفات منیزیم، کربنات کلسیم و سولفات کلسیم بر روی جداره داخلی لوله ها می چسبد، رسوب تشکیل می شود.
به عبارت دیگر، تجمع مواد معدنی که از طریق آب لوله کشی وارد منازل و تأسیسات می شود، رسوب را تشکیل می دهد.
هنگامی که آب گرم شده یا مقداری از آن بخار گردد، لایه هایی از رسوب در جداره ی لوله ها، شیر آلات و مخازن بوجود می آید و علاوه بر گرفتگی لوله ها، اثرات خطرناکی بر سلامتی نیز می گذارد.
شوره سفید رنگی که در دهانه ی شیرها، ظرفشویی ها، زیر دوشی ها، روشویی ها و وان های حمام مشاهده می شود، نشانگر وجود رسوبات کربنات کلسیم و منیزیم است.
واضح است که پس از مدتی لوله های آب گرم دچار گرفتگی شده و نیاز به خدمات لوله بازکنی پیدا میکنند. گرفتگی لوله آب گرم سبب جلوگیری از خروج آب از لوله می شود. لوله هایی که معملا دچار گرفتگی می شوند لوله های آب گرم حمام، دسشویی و آشپزخانه، شوافاژ می باشند. رسوب گیری لولهای آب گرم بیشتر از سایر لوله ها بوده و میتوان گفت که این لوله ها بیشتر نیاز به خدمات لوله بازکنی دارند. روش های مختلفی برای بازکردن گرفتگی لوله های آب گرم وجود دارد. اگر لوله های آب گرم فلزی باشند باید در انتخاب لوله بازکن بیشتر دقت کرد. تا موجب آسیب و خوردگی لوله نشود.
از آنجا سطح املاح و مواد معدنی در مناطق مختلف متفاوت می باشد این میزان مواد در گرفتگی لوله تاثیر دارد.
نکته ی مهمی که باید در لوله بازکنی لوله ای آب گرم به آن توجه کرد نوع املاح به کار رفته در لوله است. روش های زیادی برای بازکردن گرفتگی لوله وجود دارد که باید به این نکته نیز توجه داشت تا بتوان بهترین روش لوله بارکنی را برای آن بکار گرفت.
روش رایج برای بازکردن گرفتی لوله:
از جمله روش های رایج باز کردن گرفتگی لوله ی آب گرم استفاده از یک اسید رقیق میباشد. اسید های رقیقی همچون سرکه می توانند رسوبات موجود در لوله را از بین برده و گرفتگی را برطرف نمایند.
بکارگیری اسیدهای رقیق مشکلی برای لوله به وجود نمی آورد اما اسید های قوی باعث سوراخ شدن لوله ی آب گرم می شوند.
از این رو اگر لوله ی آب گرم شما دچار گرفتگی شده است بهتراست از یک متخصص برای این کار مشورت بگیرید. شرکت های لوله بازکنی با بکارگیری روش های اصولی گرفتگی را به طور کامل برطرف میکنند مانع از آسیب رسیدن به لوله می شوند.
روش های رفع رسوب لوله
در زمان های گذشته رسوب زدایی لوله های آب عملیات پیچیده و زمان بری بود. در روش های مکانیکی رسوب زدایی، لازم بود تا سیستم لوله کشی آب طی چند مرحله باز و بسته شود تا رسوب درون لوله ها رفع شود. استفاده از مواد اسیدی نیز علاوه بر اینکه باعث آسیب دیدن لوله کشی و سایر تجهیزات می شدند، برای سلامتی انسان نیز خطرناک بودند. اما امروزه می توان از روش هایی برای رفع رسوب لوله استفاده کرد که هیچ تاثیر منفی به دنبال نداشته باشد:
رسوب زدایی لوله با استفاده از تکنولوژی پالس الکتریکی
تکنولوژی پالس الکتریکی (Impulse Technology) یکی از جدید ترین و موثر ترین روش های رفع رسوب لوله ها می باشد. دستگاه پالس الکتریکی را می توان بر روی انواع لوله های انتقال آب نصب کرد تا با استفاده از پالس های الکتریکی، تمامی رسوبات را به شکل پودر در آورده و همراه آب به خارج از لوله هدایت کند.
رسوب زدایی لوله با استفاده از تکنولوژی تصفیه الکتریکی
در این روش رسوب زدایی، از ایجاد میدان های مغناطیسی برای رفع رسوب و جلوگیری از ایجاد رسوب های جدید استفاده می شود. هنگامی که آب از درون این میدان انرژی مغناطیسی عبور می کند، ویژگی حلال بودن آن افزایش پیدا کرده و در نتیجه رسوبات به تدریج درون آب حل شده و خارج می شوند. این دستگاه به راحتی بر روی انواع لوله ها نصب رشده و کاملا بدون صدا عمل می کند.
محلول های شیمیایی رفع رسوب لوله
امروزه محلول های بسیاری را می توان یافت که قادر هستند رسوب لوله های آب گرم را رفع کنند. استفاده راحت، قیمت مناسب، دوام زیاد، نداشتن تاثیرات منفی بر روی لوله ها و سلامت انسان و … از جمله ویژگی های مثبت استفاده از محلول های شیمیایی رفع رسوب لوله می باشد.
یکی از رایج ترین و کاربردی ترین انواع این محلول ها، رسوب زدای میتره می باشد. این ماده که قهوه ای رنگ می باشد، به منظور رفع گرفتگی لوله، رسوب زدایی و جرم گیری لوله های آب گرم به کار برده می شود. استفاده از این محلول بسیار آسان بوده و هیچ گونه پیامد های زیان باری به دنبال ندارد.
محلول رسوب زدای میتره، علاوه بر اینکه فرآیند رسوب زدایی را انجام می دهد، از تشکیل شدن رسوب های جدید در لوله نیز پیشگیری می کند. توجه داشته باشید در صورتی که هنگام استفاده از این محلول، میتره با چشم و یا پوست شما تماس پیدا کرد، فورا محل مورد نظر را با آب فراوان بشویید
- ۰ ۰
- ۰ نظر